Na de Televizier-Ster

Beau van Erven Dorens rust niet na winst Televizier-Ster

9 September 2020 16:26 | televizier-ring | Door Jef Willemsen

© William Rutten/Televizier
Beau van Erven Dorens (49) werd tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2019 voor de tweede keer uitgeroepen tot beste presentator. Beau beleefde daarna misschien wel zijn meest veelzijdige tv-jaar ooit... Televizier blikt terug in 6 momenten.

Beaus tweede ster

Los en ontspannen nam Beau wederom de Televizier-Ster in ontvangst tijdens het 54e Gouden Televizier-Ring gala in 2019. Hij merkte op alles te danken te hebben aan de teams waarmee hij zijn programma’s maakt. Maar bovenal bedankte Beau zijn vrouw Selly die heel wat te verduren had nu Beau net was begonnen aan zijn dagelijkse late night talkshow waardoor ze elkaar amper zagen. Hij droeg de Ster dan ook geheel verdiend aan haar op.

Ondertussen stemmen voor de nieuwe Televizier-Ster? Dat kan! 

Stem nu, klik hier!

De Sleutel

Beau blijft maatschappelijk bewust én vernieuwend. Na The Amsterdam project en The Rotterdam project kwam hij met De sleutel, waarin hij daklozen ditmaal geen pinpas met 10.000 euro aanbood, maar een compleet huis om vanuit daar hun leven weer op orde te krijgen. Wat volgde was een aangrijpende serie met zowel succesverhalen als pijnlijke missers die Beau ook in alle eerlijkheid in beeld bracht.

Weet Ik Veel

Beau nadert de vijftig, toch heeft hij nog altijd een zekere studentikoze uitstraling. Dat werkte in zijn voordeel toen RTL 4 een opvolger zocht voor Linda de Mol bij Weet ik veel. Een kolfje naar de hand van Beau die met Deal or no deal zijn sporen als quizmaster al lang en breed verdiend had. Beau bleek een natuurlijke match met het spelprogramma waarin 100 studenten drie BN’ers te slim af proberen te zijn. Met plezier deelt hij plaagstootjes uit terwijl hij zorgt dat iedereen zich vermaakt.

Beau Blijft Binnen

De tv-verrassing van het jaar is Beau blijft binnen. In het hart van de coronacrisis maakte Beau vanuit een hoekje in zijn eigen huiskamer live televisie. Bekend en onbekend Nederland belde in om op de late avond bij Beau hun zegje te doen. Een echt draaiboek was er niet, waardoor Beau blijft binnen steevast spontane, vrolijk chaotische en zelfs ontroerende momenten opleverde. Format brekende televisie van de bovenste plank.

Beaus bureau

Beau mag graag experimenteren, maar geeft ’t ook toe als iets niet werkt. Bij de start van Beau wilde hij het helemaal anders doen. Op de set stond alleen een bank voor de gasten en een mini-bureautje voor de presentator dat geen moment comfortabel leek. Uiteindelijk verruilde Beau bureau en bank na twintig afleveringen voor een ouderwetse talkshowtafel.

Beau de talkshow

Het duurde even voordat Beau zijn draai gevonden had als talkshow-host. De eerste reeks was nog even zoeken naar de juiste vorm en meubilair, maar inmiddels heeft Beau zijn draai helemaal gevonden. De grote ommezwaai kwam door de komst van Eva Jinek, de redactie van haar talkshow verzorgt nu ook de invulling van Beau en die meer journalistieke toon past Van Erven Dorens beter. Hij is kritisch, durft door te vragen, maar zorgt er vooral voor dat iedereen zijn verhaal kan doen, zoals in ál zijn programma’s.

Meer over