Leuke terugblik!

Door de jaren heen: de winnaars van de Televizier-Ster Online-Videoserie

23 augustus 2022 10:00 | televizier-ring | Door Jef Willemsen

© Nathan Reids

In de aanloop naar het Gouden Televizier-Ring Gala blikken we per categorie terug op memorabele momenten en oud-winnaars. Deze week de Televizier-Ster Online-Videoserie.

Heel lastig is het niet om in de top drie van meest gedenkwaardige winnaars te belanden: de Televizier-Ster Online Videoserie is pas driemaal uitgereikt. Dat doet natuurlijk niets af aan de kwaliteit van de winnaars en hun populariteit bij het stemmend publiek. De prijs werd in 2019 in het leven geroepen om het werk van online content creators te eren. Vloggers en influencers hebben honderdduizenden trouwe kijkers en scoren kijkcijfers waar menig tv-maker jaloers op zou zijn. Alle reden dus om ook online-videoseries in het zonnetje te zetten tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Shitty Diary (2019)

Nienke Plas mocht het spits afbijten in 2019. Het was een onvergetelijke avond voor de destijds 33-jarige vlogger, want ze won maar liefst twee Televizier-Sterren: de Talent Award voor haar presentatiewerk bij KRO-NCRV en de allereerste Ster voor Online-videoserie voor Shitty Diary. Fans liepen weg met deze vlogreeks waarin Nienke op openhartige en vaak hilarische wijze vertelde over haar leven. In 2020 maakte Nienke bekend na vier jaar te stoppen met Shitty diary. Fans hoefden haar niet lang te missen: Plas vlogt alweer bijna twee jaar onder haar eigen naam. Daarnaast acteert ze in romantische komedies als F*ck de Liefde (1 & 2) en Just Say Yes, heeft ze haar eigen theatertour én verwacht ze haar derde kindje.

Nienke Plas tijdens Gouden Televizier-Ring 2019
Nienke Plas tijdens Gouden Televizier-Ring 2019

BOOS (2020)

Het Gouden Televizier-Ring Gala van 2020 was uniek. Vanwege de coronapandemie kon de uitreiking uitsluitend in uiterst kleine kring plaatsvinden. In een vrijwel verlaten Carré kwamen alleen de genomineerden samen om te horen wie van hen in de prijzen was gevallen. Tim Hofman zette die avond een unieke prestatie neer door zijn drie nominaties stuk voor stuk te verzilveren. Hij won de Gouden Televizier-Ring met Over mijn Lijk en werd uitgeroepen tot favoriete presentator.

Maar de programmamaker was eigenlijk het meest trots op de Televizier-Ster Online-videoserie voor BOOS: “Daar waren we écht blij mee omdat het een programma is dat we als team samen met de achterban vanuit het niets hebben opgebouwd.” Tim en het team van BOOS blijven hard werken om misstanden aan de kaak te stellen. Begin dit jaar brachten ze het grootschalige misbruikschandaal bij The Voice of Holland aan het licht in een video die al meer dan 10 miljoen keer is bekeken. 

Tim Hofman met Televizier-Ster Online-Videoserie
Tim Hofman met Televizier-Ster Online-Videoserie

Linda’s Kankerverhaal (2021)

Authenticiteit is wat de afgelopen drie winnaars kenmerkt. Van de bevlogenheid van Tim Hofman en de komische ontboezemingen van Nienke Plas tot de persoonlijke kracht van de recentste winnares: Linda Hakeboom. In de zomer van 2020 ontdekte de documentairemaker een knobbeltje in haar borst dat kwaadaardig bleek. Vanaf dat moment veranderde haar leven volledig. Zware chemotherapie, slopende bestralingsrondes en onverwachte lichtpuntjes, in Linda’s Kankerverhaal maakte Hakeboom haar volgers deelgenoot van ieder aspect van haar strijd tegen de ziekte. Gelukkig voor Linda kent haar verhaal een goede afloop: de behandeling is afgerond en artsen zijn positief over haar prognose. Ze is inmiddels weer aan het werk en doet ook mee aan het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje.

Linda Hakeboom tijdens Gouden Televizier-Ring 2021
Linda Hakeboom tijdens Gouden Televizier-Ring 2021

Heb jij op dit moment ook een favoriete YouTube-serie waar je maar geen genoeg van kan krijgen? Help het kanaal dan aan een Televizier-Ster Online-Videoserie. De stembussen zijn nu geopend

Meer over