Door Anneke Schat

Dit is ‘m: De nieuwe Televizier-Ring Award

26 september 2023 11:00 | televizier-ring | Door Esther Hut

© Televizier

Grote kans dat je de nieuwe naam al een paar keer voorbij hebt zien komen, want eind augustus werd bekend dat de naam Televizier-Ster is aangepast naar Televizier-Ring. Nu mogen we ook bekendmaken hoe deze award er precies uitziet.

De winnaars in de categorieën Presentator, Acteur, Talent, Impact, Online-videoserie en Jeugd ontvangen allemaal deze prachtige nieuwe Televizier-Ring.

Reden naamsverandering

De naamsverandering heeft natuurlijk ook een reden. Door Televizier-Ring te gebruiken sluiten de categorieën van de verkiezing meer op elkaar aan en wordt het één geheel. De hoofdprijs blijft nog wel de Gouden Televizier-Ring voor favoriete tv-programma.

Anneke Schat

Het ontwerp van de Televizier-Ring is gemaakt door beeldend kunstenaar Anneke Schat. Zij heeft ook de Gouden Televizier-Ring ontworpen, waarop deze nieuwe award gebaseerd is.

Gouden Televizier-Ring Gala

Wie er precies met de nieuwe Televizier-Ringen vandoor gaan zien we op donderdag 12 oktober tijdens het 58e Gouden Televizier-Ring Gala in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De Rode Loper is vanaf 20:30 uur te zien en het Gala volgt om 21:00 uur. Beide zijn live te volgen bij AVROTROS op NPO 1.

Lees ook:

Meer over