Terugblikken

Dit zijn de meest memorabele winnaars van de Televizier-Ster Talent

29 augustus 2022 10:00 | televizier-ring | Door Jef Willemsen

© William Rutten

In de aanloop naar het Gouden Televizier-Ring Gala blikken we per categorie terug op memorabele oud-winnaars. Deze week de Televizier-Ster Talent, voor het eerst uitgereikt in 2008.

Het is een van de veelzijdigste categorieën die de Gouden Televizier-Ring Verkiezing rijk is. Talent is immers niet gebonden aan geslacht of leeftijd. Zo kan het dat bekende tv-gezichten als René van der Gijp en Ellie Lust kans maken naast nieuwkomers als Monica Geuze en Anna Nooshin. De Televizier-Ster Talent geldt in de kern als een aanmoedigingsprijs. Maar lang niet iedere winnaar blijft in de tv-wereld. Ruud Feltkamp, winnaar in 2014, verdient tegenwoordig de kost als ondernemer in cryptovaluta. Guus Meeuwis (2011) en Pip Pellens (2015) hielden ’t bij nader inzien toch liever bij zingen en acteren. Voor het gros van de winnaars bleek de Televizier-Ster echter een mooi opstapje.

Yolanthe Cabau (2008)

Wie de belofte absoluut heeft waargemaakt is Yolanthe Cabau. In 2008 was ze de allereerste winnares van wat toen nog bekend stond als de Aanstormend Talent Award. Ze kreeg de prijs voor haar presentatie van Twinzz, een talentenjacht voor tweelingen. In de jaren die volgden groeide ze uit tot veelzijdig actrice en presentatrice.

Na haar tijd bij de NPO en een realitysoap bij SBS ging ze volop voor RTL aan de slag. Ze maakte onder meer ReunitedExpeditie Poolcirkel, Temptation Island VIPS en De Jongens tegen de Meisjes. Ook had ze rollen in internationale films als Pain & Gain en een Turkse remake van de komische Police Academy. De laatste jaren combineert Yolanthe de opvoeding van zoontje Xess Xava met acteerwerk in romantische filmkomedies als Just Say Yes en F*ck de Liefde.

Yolanthe Cabau tijdens Gouden Televizier-Ring 2008
Yolanthe Cabau tijdens Gouden Televizier-Ring 2008

Martien Meiland (2020)

“Kun je nog een aanstormend talent zijn als je bijna zestig bent en de Gouden Televizier-Ring al een keer hebt gewonnen?” Martien Meiland vroeg het zich oprecht af toen hij in 2020 bij de laatste drie kanshebbers bleek te zitten. Maar hij kwam als kersverse presentator van taxatieprogramma Cash or Trash absoluut in aanmerking.

Zelf had Martien verwacht dat zijn jeugdige concurrenten Holly Mae Brood of Bram Krikke zouden winnen, maar het publiek koos overtuigend voor hem. Martien was zo perplex dat hij spontaan z’n dankwoord vergat. Op de eerste plaats blijft Martien realityster, toch is hij ook te zien als panellid in Wie van de 3 en in de minder goed ontvangen spelprogramma’s BINGO!, De 100.000 euro quiz en First and Last

Martien Meiland tijdens Gouden Televizier-Ring Gala 2020
Martien Meiland tijdens Gouden Televizier-Ring Gala 2020

Rob Kemps (2021)

Het recentste talent is Rob Kemps. De frontman van feestformatie Snollebollekes viel op als tv-persoonlijkheid toen hij zonder veel moeite De Slimste Mens won. Daarna hield hij zich met gemak staande naast Matthijs van Nieuwkerk in hun veelgeprezen docu-serie Chansons! Afgelopen tv-jaar gaf hij definitief zijn visitekaartje af als presentator bij SBS 6. Hij maakte de duizelingwekkende spelshow The Wheel, dook op als panellid in Wie Kent Nederland én schreef het themalied van De Dansmarathon. Als vervanger van Linda de Mol bij Ik Hou van Holland staat Kemps op het punt zijn grootste slag op presentatiegebied te maken.  

Rob Kemps tijdens Gouden Televizier-Ring Gala 2021
Rob Kemps tijdens Gouden Televizier-Ring Gala 2021

Wie mag na Rob Kemps de Televizier-Ster Talent in ontvangst nemen? Dat is aan jou! Breng nu via Televizier.nl/ring je stem uit en help jouw favoriet naar de overwinning. 

Meer over