Gouden Televizier-Ring

Dit zijn de winnaars van de derde kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2019

29 mei 2019 10:33 | televizier-ring | Door Televizier

De stembus is gesloten en de stemmen zijn geteld: dit zijn de vijf winnaars van de derde kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2019! Deze programma’s kregen de meeste stemmen en maken daarmee kans op de Ring.

Op alfabetische volgorde heeft het publiek in de derde kwalificatieronde de meeste stemmen uitgebracht op:

• Blauw bloed (EO)
• De luizenmoeder (AVROTROS)
• Ellie op patrouille (AVROTROS)
• Project Rembrandt (NTR)
• Urk! (SBS 6)

Dat het EO-programma Blauw bloed de top 5 heeft gehaald, laat zien dat tot op het laatste moment alles nog mogelijk was, want een week geleden stond dit programma over koningshuizen niet eens in de top 10 met de voorlopige tussenstand.

De luizenmoeder staat ook in de top 5. De serie drong vorig jaar door tot de laatste drie kanshebbers, maar zag de Ring uiteindelijk naar Beau five five days inside gaan. Hebben actrice Ilse Warringa en co dit jaar meer geluk?

Hoe nu verder?

De vijf winnaars worden nu toegevoegd aan de lijst met de tien winnaars van de vorige twee kwalificatierondes. Op 23 juli start de vierde en tevens laatste kwalificatieronde, waarin nog eens vijf kanshebbers worden gekozen. De redactie van Televizier deelt daarna vijf wildcards uit aan programma’s die net niet genoeg stemmen haalden, maar toch zeker op de nominatielijst voor de Gouden Televizier-Ring thuishoren.

De uitreiking

Op de 25 programma’s die dan in totaal zijn gekwalificeerd, kan dit najaar gestemd worden. De drie programma’s die na die stemming het populairst zijn, maken op de avond van het Gouden Televizier-Ring Gala kans op dé Gouden Televizier-Ring 2019!

Meer over