Een nieuwe prijs

Gouden Televizier-Ring introduceert: Televizier-Ster Impact

9 augustus 2022 11:00 | televizier-ring | Door Judith Regeling

© Nathan Reids

Omdat wij als Televizier ook niet stilzitten, introduceren we vandaag een gloednieuwe prijs die vanaf dit jaar ook deel uitmaakt van de Gouden Televizier-Ring verkiezing. Met trots presenteren wij... de Televizier-ster Impact! 

De televisie geldt al decennialang als bron van vermaak en ontspanning. Maar soms gebeurt er echt iets bijzonders. Dan raakt een programma, interview, documentaire of discussie een gevoelige snaar bij het kijkende publiek, zet het een onderwerp op de agenda of ontstaat er een broodnodige discussie die de Nederlandse samenleving vooruithelpt. En dat willen wij van Televizier in samenwerking met AVROTROS belonen met een nieuwe prijs: de Televizier-ster Impact.

Deelname 

De organisatie van de Gouden Televizier-Ring verkiezing selecteert de kandidaten die in aanmerking komen voor de nieuwe award. Daarbij maakt het niet uit om wat voor soort programma het gaat, of waar het te zien was. Dat kan op tv zijn geweest, bij een streamingdienst of op een onlinekanaal. Op welke titels je kan stemmen, blijft echter nog even een verrassing.

Stemmen 

Het Nederlandse publiek kan stemmen tijdens de nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring-verkiezing, die loopt van dinsdag 16 augustus tot woensdag 14 september. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat AVROTROS op donderdag 6 oktober uitzendt op NPO1, live vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. 

Categorieën 

Natuurlijk is de Televizier-ster Impact niet de enige prijs in de verkiezing. Tijdens de nominatieronde kan iedereen via Televizier.nl/ring stemmen in de categorieën Presentator, Talent, Acteur, Online-videoserie, Programma (de Gouden Televizier-Ring) en de nieuwe categorie: Impact. Om in de verkiezing ruimte te maken voor de Televizier-Ster Impact zijn dit jaar de categorieën Presentator en Presentatrice, net als bij Talent en Acteur al langer het geval is, samengevoegd tot één categorie. Ook in de categorie Jeugd kan vanaf 16 augustus gestemd worden: dat kan via Televizier.nl/jeugd. 

Meer over