Juf Ank bekroond

Ilse Warringa wint Zilveren Televizier-ster Acteur/Actrice

11 oktober 2018 21:40 | televizier-ring | Door Televizier

© William Rutten
Ilse Warringa is de winnaar van de Zilveren Televizier-ster Acteur/Actrice. Ze ontving de prijs donderdagavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala van documentairemaker Michiel van Erp.

Ilse Warringa schitterde afgelopen jaar als juf Ank in De Luizenmoeder. De serie brak talloze records en was onderwerp van gesprek op elk schoolplein. De actrice won onlangs een Gouden Kalf voor beste tv-actrice tijdens het Gouden Kalveren Gala. 

Ilse Warringa 

De winnares kwam met een grote glimlach het podium op om haar prijs in ontvangst te nemen. Ze had een tasje mee met haar lippenstift en speech. Ilse: "Nou zeg, kijk nou toch. Ongelooflijk. Ik heb speciaal een tasje meegenomen. Daar zit lippenstift en een speech in. Ik durfde niet te improviseren vanavond. Veel te bang dat ik stomme dingen zeg, dus ik doe het zo.” Ze bedankte het team en haar kijkers. Ook uitte ze haar respect voor Lies en Jennifer, die een goede vriendin is geworden. Ilse: "Ik draag de prijs op aan mijn broers en zusje, met wie ik vroeger hard kon lachen om de allerkleinste dingen!"

Zilveren Televizier-Ster Actrice 

Ilse Warringa nam het op tegen haar Luizenmoeder-collega Jennifer Hoffman, die de rol van moeder Hannah speelt. Ze hielden tijdens de uitreiking handen vast. Lies Visschedijk was ook genomineerd voor haar rol in de serie Soof: Een Nieuw Begin. De serie is het vervolg op de twee succesvolle bioscoopfilms Soof en Soof 2, over de onhandige moeder met een eigen restaurant. Ze was niet aanwezig bij het gala.

Alleen actrice 

Dit jaar zijn de categorieën Zilveren Televizier-Ster Acteur en Actrice voor het eerst samengevoegd. Alleen vrouwen hebben de top drie van genomineerden gehaald. Vorig jaar vielen Angela Schijf en Jeroen van Koningsbrugge in de prijzen.

Meer over