Stembus is open

Stem nu voor de laatste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring

23 juli 2019 10:08 | televizier-ring | Door Televizier

© Televizier

Dit artikel gaat over de afgelopen kwalificatieronde. Wil je stemmen voor de Gouden Televizier-Ring 2019, klik dan hier!

Wat zijn de leukste, beste en mooiste programma’s in het vierde kwartaal van het afgelopen Televizier-jaar? Dat bepaalt het publiek vanaf nu in de laatste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2019.

Dinsdag 23 juli startte de vierde en laatste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2019. Net als in de vorige drie rondes kan er gestemd worden op programma’s die het afgelopen kwartaal zijn uitgezonden en voldoen aan de reglementen. Stemmen kan via www.televizier.nl/ring. De stembus sluit op woensdag 7 augustus om 10.00 uur.

Vijf programma’s

De vijf programma’s met de meeste stemmen worden bij het sluiten van de stembus toegevoegd aan de shortlist van de nominatieronde. 

De vijftien titels die in de voorgaande drie rondes al genoeg stemmen kregen zijn (op alfabetische volgorde):

Beter laat dan nooit (RTL4), Beste zangers (AVROTROS), Blauw bloed (EO), De luizenmoeder (AVROTROS), Ellie op patrouille (AVROTROS), Expeditie Robinson (RTL5), Frans Bauer in China (AVROTROS), Heel Holland bakt (Omroep MAX), Het Rotterdam project (RTL4), Ik weet wie je bent (KRO-NCRV), Klem (BNNVARA), Paleis voor een prikkie (SBS6), Project Rembrandt (NTR), Rail away (EO) en Urk! (SBS6).

Wildcards

In totaal kiest het publiek twintig programma’s in vier voorrondes. Daarna geeft de redactie van Televizier half augustus vijf wildcards weg, zodat er bij de uiteindelijke verkiezing in totaal 25 kanshebbers strijden om die felbegeerde Ring. Op deze top 25 kan vanaf dinsdag 20 augustus gestemd worden en daaruit komen de 3 genomineerden. 

Gala

Inmiddels is ook de datum van het Gouden Televizier-Ring Gala bekend. Het feest vindt plaats op woensdagavond 9 oktober in Afas Live in Amsterdam. Daar zullen we zien wie er vandoor gaat met dé 54e Gouden Televizier-Ring!

Meer over