Martien Meiland blikt terug

'Dan zit je als gewone familie ineens naast Jan Smit!'

15 September 2020 08:00 | televizier-ring | Door Jef Willemsen

© William Rutten/Televizier
Martien en de rest van de familie Meiland waren dé smaakmakers tijdens het 54e Gouden Televizier-Ring Gala. Met 55 procent van de stemmen kwam Chateau Meiland overtuigend als winnaar uit de bus. Vandaag blikt de flamboyante realityster bij Televizier terug op de winst

Hoe heb je de aanloop naar het gala beleefd?

“Omdat we natuurlijk in Frankrijk zaten, kregen we van de aanloop zelf niet veel mee. Het begon pas te leven toen we die week in Nederland aankwamen. Toch had ik niet het idee dat we konden winnen, het was vooral leuk om met het hele gezin er even op uit te zijn. We logeerden in een hotel in Noordwijk en dat voelde echt een beetje als vakantie. Pas toen ik de ochtend voor het gala in de krant een poll zag waarin we ver voor stonden dacht ik 'het zou dus toch wel kunnen'.”

Hoe was de avond zelf?

“Heel bijzonder. Dat begon al met de prachtige outfits van Addy van den Krommenacker en Ramona Koonings die Pascalle Swinkels voor ons had samengesteld. En dan moet je nog over de rode loper en zit je als gewone familie ineens naast Jan Smit en de Beste zangers en Nicolette Kluijver en alle mensen van Expeditie Robinson. Dat is toch bizar? Erica zei de hele avond dat ze ’t vreemd vond en het allemaal nog niet zo besefte. Dat hadden we allemaal, ook toen we de Ring gewonnen hadden. Het duurde echt een paar dagen voordat het indaalde wat dit betekende.”

Nog niet gestemd voor de Gouden Televizier-Ring 2020? Doe het nu!

Stem nu, klik hier!

Wat betekent het winnen van de Ring dan?

“Dat het een publieksprijs is die ons door de kijker is gegund, vind ik zo enorm waardevol. Ik kan er nog emotioneel van worden als ik er aan denk. Het idee dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om op ons te stemmen, raakt me echt. Ook de reacties achteraf waren hartverwarmend. Helemaal van de gasten die we daarna op het chateau ontvingen. De Ring ging over tafel en iedereen wilde er een selfie mee maken.”

Maar jullie waren de Ring toch ook een poosje kwijt?

“Haha, ja, dat was vreselijk. We gingen met Nadège twee weken naar Tenerife en Erica was bang dat de Ring misschien gestolen zou worden, dus ze had ‘m verstopt. Iets te goed, want toen we thuiskwamen kon ze ‘m niet meer vinden. Gelukkig vonden we ‘m uiteindelijk helemaal achter in een laatje in de bibliotheque. In ons nieuwe huis in Hengelo heeft ‘ie uiteraard weer een ereplekje.”

Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen Chateau Meiland?

“Ik denk dat we beginnen met de nasleep van de coronacrisis. Daar zijn al opnames van gemaakt. En gaandeweg is ook te zien hoe we de eerste dozen in gaan pakken voor de verhuizing naar onze nieuwe boerderij. Maar voordat we weg kunnen, moet er nog heel veel geklust worden om het chateau af te krijgen.”

Gaan jullie je niet vervelen in Hengelo?

“Nee, het klopt dat we het wel rustiger krijgen. De boerderij in goede staat is en we gaan geen gasten ontvangen. Maar er ligt 1,2 hectare grond omheen, dus er is altijd wat te doen. Allereerst willen we van de zandvlakte voor de paarden een parkachtige tuin gaan maken met volwassen bomen. Dat wordt de eerste klus.”

Wat is je tip voor de genomineerden van dit jaar?

“Voor mensen die nooit op die stoel gezeten hebben: ga gewoon zitten en laat de avond over je heen komen. Bereid iets voor, maar lees alsjeblieft niet alles letterlijk op van een blaadje, dat is zo armoedig. Het moet er spontaan uitkomen.”

Meer over