Gouden Televizier-Ring

Televizier-Ster Online-videoserie: deze series krijgen een wildcard!

12 augustus 2021 11:00 | televizier-ring | Door Jorien Slager

De wildcards voor de Televizier-Ster Online-videoserie zijn na uitgebreid overleg van de jury bekend. Deze titels worden toegevoegd aan de al bestaande longlist en maken dus alsnog kans op de prijs voor populairste Online-videoserie.

Dit zijn de winnaars van de wildcards voor de Televizier-Ster Online-videoserie, uiteraard op alfabetische volgorde! 

AD – Voxpop

Voxpop, de serie met grappige straatinterviews, stond niet op de longlist voor de Televizier-Ster Online-videoserie, omdat ‘ie door de korte duur van de afleveringen net niet aan de eisen voldeed. Gelukkig hoeft dat voor de wildcards niet! De jury vindt het knap dat Voxpop al zo lang zo succesvol is en geniet van de manier waarop Roel Maalderink deze serie neerzet. 

AD – Transmannen

De jury vindt Transmannen, een serie openhartige gesprekken, taboedoorbrekend en goed gemaakt. Daarom verdient deze serie zeker een plekje op de selectielijst!

Daan Boom – Zolderkamerconcert

Daan Boom was een van de eersten die ons op een leuke manier vermaakte toen de coronapandemie uitbrak. En dat doet hij met Zolderkamerconconcert, muzikale odes met een humoristisch tintje, nog steeds op originele wijze! 

Floris Wyers - Pure luxe

De jury vindt Pure luxe, een vermakelijk inkijkje in de levens van de rijken, heerlijk om naar te kijken. Floris Wyers maakt deze serie op een grappige en originele manier. Daarnaast vindt de jury het leuk om te zien dat online videoseries door en voor alle leeftijden gemaakt zijn.

Nieuwsuur – Wij onderzoeken

Het is mooi om te zien dat ook traditionelere televisieprogramma’s inmiddels online videoseries maken. De jury vindt dat Wij onderzoeken belangrijke onderwerpen laat zien en waardeert dat Nieuwsuur het online even net wat anders laat zien.

24 kanshebbers

Eerder dit jaar kon het publiek stemmen op een door de jury samengestelde longlist van Nederlandse online-videoseries. Uit die eerste periode hebben uiteindelijk 19 kanshebbers de volgende ronde gehaald. 

Omdat er altijd mooie titels zijn die om wat voor reden dan ook net de longlist of de selectie niet haalden, heeft de jury daarna ook nog deze vijf wildcards uitgereikt. Dat maakt het totaal waar je in de volgende ronde op kunt stemmen 24.

De wildcards voor de Gouden Televizier-Ring 2021 zijn ook bekend!

Meer over