Gouden Televizier-Ring

Vanaf dit jaar mogen ook VOD-producties meedoen met de Gouden Televizier-Ring

18 november 2019 13:32 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© Gouden Televizier-Ring
De race om de Ring wordt nóg spannender: dit jaar maken voor het eerst ook Nederlandse VOD-only-producties kans op de Gouden Televizier-Ring.

Netflix, Videoland, NPO Start en Kijk zijn niet meer weg te denken uit het leven van veel kijkers. Bingewatchen is een begrip geworden en sommige fans verlaten nog maar nauwelijks hun favoriete video-app. Vandaar dat vanaf dit seizoen ook VOD-only-producties kansmaken op de hoofdprijs van de Nederlandse tv. Natuurlijk zijn er wel een aantal regels waar ze aan moeten voldoen.

Nederlands

Ten eerste moet het gaan om programma’s en series van Nederlandse makelij die beschikbaar zijn op de in heel Nederland toegankelijke VOD-platforms, zoals hierboven genoemd. Er kan sprake zijn van coproducties met het buitenland, als de gesproken taal maar voor minimaal de helft Nederlands is (of Fries).

Kijkcijfers

Reguliere tv-programma’s moeten minstens 475.000 kijkers trekken voor ze mogen meedingen naar Gouden Televizier-Ring, maar dat is niet meetbaar bij VOD-producties. De VOD-diensten publiceren zelf geen kijkcijfers, vandaar dat de redactie van Televizier kiest welke titels meedoen in de kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring. Er zijn nog meer regels en die staan hier

De eerste VOD-titels

Iedereen kan op dit moment stemmen op de eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring. In de lijst met kanshebbers staan ook al de eerste VOD-only-producties.

De kanshebbers bekijken en stemmen kan nog tot 27 november op Televizier.nl/ring

Meer over