Beau van Erven Dorens

Winnaar Gouden Televizier-Ring 2018: Beau Five Days Inside

Wie de Gouden Televizier-Ring wint, is verzekerd van een plekje in de televisiehistorie. In 2018 won Beau van Erven Dorens voor Beau five days inside.

Jarenlang maakte Beau van Ervens Dorens slecht bekeken televisie-programma's. Hij leek zijn draai maar niet te kunnen vinden. Maar in 2017 keerde het tij. Beau maakte The Amsterdam project waarin hij daklozen van straat probeerde te krijgen en daarna volgde Beau five days inside, waarin hij telkens vijf dagen in een bijzondere instelling logeert, een hospice, een tbs-kliniek of brandwondencentrum.

11 oktober 2018

Ineens omarmde het Nederlands publiek de zelfbenoemde kakker massaal. En nu werd hij zelfs beloond met de belangrijkste televisieprijs, de Gouden Televizier-Ring. 11 oktober 2018 was een gouden avond voor Beau van Erven Dorens. Eerst won hij de Zilveren Televizier-Ster als populairste presentator, daarna ging hij er, tegen alle verwachtingen in, ook nog met de hoofdprijs vandoor. 

Patty Brard

Het werd de Beau-show maar de tv-kijkers kregen meer voorgeschoteld. Een zeer geëmotioneerde Ali B. die een nummer probeerde te zingen voor Mies Bouwman en een van de onbetwiste hoogtepunten: Patty Brard die opsomde aan welke ellende een BN'er wordt blootgesteld wil hij of zij het maken op televisie. In het geval van Patty was dat nogal wat: ijsdansen, van duikplanken springen, pottenbakken, pannen en machtige mannen. „Dat wás mijn loopbaan”.

De luizenmoeder

Maar het ging deze avond maar om een man. Beau five days inside versloeg met 52% concurrent Expeditie Robinson en dé grote favoriet, De luizenmoeder. Waarom? Omdat hij door zijn inlevingsvermogen in Beau five days inside niet alleen zichzelf, maar ook veel kijkers vaak regelmatig tot tranen wist te roeren. Beau kreeg de prijs uit handen van zwemmer Maarten van der Weijden.

Zit ik in een droom?

Op het door Jan Smit en Rik van de Westelaken gepresenteerde gala in AFAS Live liet de presentator zoals altijd zijn gevoel spreken: „Zit ik in een soort droom hier? Wauw! Er is maar een manier om binnen te komen bij de harten van die mensen en dat is door je open te stellen.” Hij droeg de Ring op aan de hoofdpersonen van Beau five days inside.

Eindelijk wat gewonnen

Eerder op de avond refereerde hij in zijn speech voor de Zilveren Televizier-Ster al even aan de moeilijke jaren daarvoor. Beau vertelde dat hij door alle flops die hij maakte zelfs verplicht moest meedoen aan Sterren dansen op het ijs. En ook dat ging niet goed. Tegen zijn zoon Jan: „Je vader heeft eindelijk wat gewonnen jongen.”

Meer over:

Reageren