‘Cersei’ uit Game of Thrones

Actrice Lena Headey gecast in remake serie Rita

28 juni 2019 09:00 | tv-serie | Door Televizier

© EPA

Actrice Lena Headey krijgt de hoofdrol in de Amerikaanse remake van de Deense serie Rita. Lena was jarenlang te zien als slechterik Cersei Lannister in Game of Thrones.

Het gaat in eerste instantie om een pilot, meldt het Amerikaanse magazine Variety. Slaat deze eerste aflevering van de Rita-remake aan, dan volgt er een heel seizoen. De pilot zal te zien zijn op Showtime

Cersei

Lena Heady is niet alleen de hoofdrolspeler van de remake, ze zal de serie ook produceren. Lena werd de afgelopen jaren bij het grote publiek bekend als Cersei Lannister, een van de kanshebbers op de troon on HBO's Game of Thrones.

Rita

De Deense serie Rita gaat over een eigenwijze, stoere lerares op een middelbare school. Ze is alleenstaande moeder en doet het allemaal op haar manier. Leerlingen houden van haar, ouders en collega's vinden haar maar een rare snuiter. De serie is in Nederland te zien bij Netflix.

Tessa

Rita werd een paar jaar geleden in Nederland ook opnieuw gemaakt. Die serie heette Tessa en werd uitgezonden bij BNNVARA. Thekla Reuten was te zien als Tessa. 

Meer over