Boudewijn klust bij in nieuwe aflevering Divorce

4 mei 2014 10:54 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten

Boudewijn zit in geldnood. Hij kan de alimentatie aan Sophie niet meer betalen. Zijn goede vriend Joris biedt uitkomst en laat hem helpen in de bouw.

Het bijklussen van Boudewijn (Jeroen Spitzenberger) brengt niet het succes waar hij en zijn huisgenoot Joris (Waldemar Torenstra) op
hadden gehoopt. Makelaar Boudewijn mag dan wel veel verstand hebben van het verkopen van huizen, een groot klusser is aan hem niet verloren gegaan.

Succes

Wél een groot succes is de serie zelf. Divorce trekt wekelijks meer dan twee miljoen kijkers en zorgt bovendien onder acteurs voor meer waardering voor de dramaseries van RTL. Zoals bij actrice Olga Zuiderhoek, die onlangs in het Algemeen Dagblad vertelde: "Sinds Will Koopman Gooische Vrouwen en Divorce regisseerde, maakt het niet meer uit of je voor de publieke of de commerciële omroep werkt.”

Van toneel naar tv

Zuiderhoek was afgelopen jaar zelf bij RTL te zien in De man met de Hamer, met Jeroen en Martijn Krabbé in de hoofd­rollen. Voorheen werkte ze vooral mee aan series van de publieke omroepen. "Ik vind het prettig dat die barrières grotendeels zijn verdwenen. Dat er minder vaak wordt gedacht: dit is not done.”

Fedja van Huêt

Een goed voorbeeld is dat Fedja van Huêt dit seizoen aan de cast van Divorce is toegevoegd. Hij speelt Boudewijns broer Pieter. Van Huêt is verbonden aan Toneelgroep Amsterdam en speelde in diverse films en series op zijn naam staan. Voor de publieke omroep
speelde hij in series als Penoza en natuurlijk Overspel.

Divorce is elke zondag te zien om 21:40 uur op RTL 4.

Meer over