Doris met Tsjitske Reidinga begint op 23 september

10 Juli 2013 17:19 | tv-serie | Door Televizier

Hij klinkt veelbelovend, de nieuwe comedyserie Doris met Tjitske Reidinga in de hoofdrol. Het is nog wel even geduld hebben voor ie begint: namelijk op 23 september op Net 5.

Tjitske speelt Doris Dorenbos, een leuke maar ietwat onhandige 39-jarige vrouw die na de scheiding van haar man Walter samen met haar kinderen Willem (16) en Sien (13) een nieuw leven probeert op te bouwen in Amsterdam. Doris woonde met Walter in een sjieke villa in Overveen, maar die wordt ingeruild voor een eenvoudig benedenhuis in de hoofdstad. 

Ploeteren geblazen

Toch valt zo'n nieuw leven zonder man niet mee. Doris werkt in een kookwinkel, heeft ineens veel minder geld en twijfelt en ploetert zich dan ook een weg door haar nieuwe bestaan. Gelukkig kan ze bouwen op goede vriend Tim en haar familie.

Monique van de Ven en Ellen Vogel

De cast van Doris is redelijk spectaculair te noemen. Zo speelt Jacob Derwig vriend Tim en Gijs Scholten van Aschat ex Walter. De ouders van Doris worden gespeeld door Monique van de Ven en Jules Croiset. Roos Ouwehand is naast schrijfster van het verhaal ook lid van de cast; zij kruipt in de huid van Doris’ zus. Ellen Vogel speelt oma Mimi.

Doris is vanaf maandag 23 september wekelijks om 21.30 uur te zien bij Net5.

Meer over