Dit zijn wij

Fockeline Ouwerkerk in remake This is us

1 mei 2019 14:04 | tv-serie | Door Irma Tomas

© ANP
Fockeline Ouwerkerk speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe dramaserie Dit zijn wij. De serie over jonge ouders en hun zoektocht naar geluk is een remake van het Amerikaanse This is us. Dit zijn wij is vanaf komend najaar te zien bij NPO 1.

Naast Fockeline Ouwerkerk zijn er ook hoofdrollen voor Vincent van der Valk, Esmée van Kampen, Kay Greidanus en Romano Haynes. In de reeks zijn Fockeline en Vincent te zien als Anna en Johan, twee jonge ouders die hun drie kleine kinderen zo goed mogelijk proberen op te voeden. Samen met de andere personages zijn ze op zoek naar liefde, waardering en voldoening in hun leven.

This is us

Het origineel This is us is sinds 2016 op het Amerikaanse NBC te zien. In Nederland wordt deze serie, waarvan er inmiddels drie seizoenen zijn gemaakt, uitgezonden bij FOX.

KRO-NCRV

De regie is in handen van Mark de Cloe en Simone van Dusseldorp. De Cloe maakte eerder onder andere de series Van God Los en Nieuwe Buren. Van Dusseldorp regisseerde veel korte tv-films en de prijswinnende jeugdfilm Het leven volgens Nino. Omroep KRO-NCRV en producent NL Film laten weten dat de opnames woensdag gestart zijn.

 

Meer over