The one...

Friends viert jubileum ook in de Nederlandse bioscoop

20 september 2019 14:09 | tv-serie | Door Televizier

© NBC
Die reüniefilm zit er écht niet in, maar de vrienden van Friends zijn binnenkort toch samen in de bioscoop te zien. De filmzalen van Vue vertonen op 20 oktober een speciale Friends-jubileumvoorstelling. 

Friends 25: The One With The Anniversary. Zo heet de 'bioscoopfilm' die op 20 oktober te zien is in de bioscopen van Vue. Het woord bioscoopfilm staat tussen haakjes omdat het niet gaat om een echte film, maar om een speciale voorstelling met oude iconische afleveringen, interviews en niet eerder vertoonde beelden van de serie Friends. 

Jubileum

Fans van de comedy zullen extra blij zijn met de jubileumshow, want hij zou eigenlijk alleen de Verenigde Staten draaien. Maar nu dus toch ook in ons land. De afleveringen zijn zelfs speciaal voor de bioscoopvertoningen geremasterd in 4K. Wat betekent dat het met de beeldkwaliteit wel goed zit straks.

Friends 25 jaar

Aanleiding voor de speciale uitzending is het 25-jarig bestaan van de serie. Het was namelijk 1994 toen de wereld voor het eerst kennismaakte met de New Yorkse vriendengroep uit Friends, broer en zus Ross en Monica (David Schwimmer en Courteney Cox) en hun vrienden Chandler (Matthew Perry), Phoebe (Lisa Kudrow), Joey (Matt LeBlanc) en Rachel (Jennifer Aniston). De serie bleef tien seizoenen op de buis en won zelfs Emmy’s en een Golden Globe.

Streamingsoorlog

Alle afleveringen van Friends zijn in Nederland te zien bij Netflix. In de VS verdwijnt de serie daar vanaf 2020 omdat Netflix deze slag in de 'streamingsoorlog' heeft verloren van HBOMAX, maar dat geldt vooralsnog niet voor ons in Nederland. Mocht het je dus niet lukken om kaartjes voor 20 oktober te bemachtigen, dan kan je gewoon thuis op de bank van de vrienden en hun sores (blijven) genieten. 

 

Meer over