In elk geval niet in 2018

Game of Thrones-boek weer uitgesteld: “Winter is not coming”

26 april 2018 10:55 | tv-serie | Door Televizier

© HBO
Fans van Game of Thrones hoeven dit jaar niet op een nieuw boek te rekenen. Schrijver George R.R. Martin heeft opnieuw de releasedatum van het zesde boek in de A Song of Ice and Fire-serie uitgesteld.

“No, winter is not coming,” zegt de schrijver over het volgende boek. "In ieder geval niet in 2018. Jullie zullen voorlopig nog moeten wachten op The Winds of Winter." The Winds of Winter is het zesde deel in de serie. Toen hij begon, verwachtte hij ergens tussen 2015 en 2018 klaar te zijn. Zijn schrijfwerk liep vertraging op door zijn betrokkenheid bij de tv-serie.

Tóch een boek

Treurende fans hoeven gelukkig niet helemaal zonder leesvoer te overleven. George R.R. Martin brengt namelijk in november wel een ander boek uit, Fire and Blood. Dat boek speelt zich af in hetzelfde universum als Game of Thrones, maar dan driehonderd jaar eerder. Het vertelt de geschiedenis van de Targaryen-familie uit de A Song of Ice and Fire-serie. Met het 832 pagina’s tellende boek kun je dus tóch nog een uitstapje maken naar Westeros.

Game of Thrones

De A Song of Ice and Fire-serie is ook wel bekend als Game of Thrones, de boekenreeks waar de gelijknamige hitserie op is gebaseerd. George R.R. Martin bracht in 2011 voor het laatst een boek uit in de serie, A Dance With Dragons. Inmiddels is de tv-serie de verhaallijn van de boeken al gepasseerd. Het laatste– en bloederigste – seizoen van de spannende fantasyserie wordt in 2019 verwacht.

Lees ook: Game of Thrones-actrice Emilia Clarke gaat backstage in hilarische video.

Meer over