Geen tweede seizoen van Mick Jagger-serie Vinyl

23 juni 2016 09:52 | tv-serie | Door Televizier

© HBO

Er komt toch geen tweede seizoen van HBO-serie Vinyl. De serie, die zich richt op de muziekscène uit de jaren '70 in New York, was aanvankelijk verlengd voor een tweede seizoen. 

Vinyl werd geproduceerd door Martin Scorsese en Mick Jagger. Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) speelde de hoofdrol van Richie Finestra, een platenbaas die zijn label wil redden. James Jagger, de zoon van Rolling Stones-zanger Mick Jagger, had ook een grote rol. Helaas was zijn acteerwerk niet om over naar huis te schrijven.

Lastig besluit

HBO heeft in een verklaring tegenover Variety uitgelegd waarom de serie geschrapt is, maar het statement brengt weinig opheldering. "Na lang beraad hebben we besloten om niet door te gaan met een tweede seizoen van Vinyl. Natuurlijk was dit geen eenvoudig besluit. We hebben ontzettend veel respect voor het creatieve team en de castleden voor hun harde werk en toewijding aan het project." 

Het zal inderdaad een moeilijk besluit zijn geweest, want HBO meldde eerder al dat er wél een tweede seizoen van Vinyl zou komen.

Verandering in programmering

Het besluit om de serie te stoppen kwam tot stand na een verandering in de programmering bij HBO. Na tien jaar stapte Michael Lombardo op als programmadirecteur en hij werd vervangen door Casey Bloys, de voormalige directeur van de komedie-afdeling van het netwerk. 

Meer over