George R.R. Martin: einde Game of Thrones is geen verrassing meer

14 augustus 2014 15:46 | tv-serie | Door Televizier

George R.R. Martin is niet de enige persoon die weet hoe het verhaal van Game of Thrones afloopt. Een aantal oplettende fans hebben het einde goed voorspeld. 

Laten we alvast vooropstellen dat het einde van A Song of Ice and Fire, de boekenreeks waarop de tv-serie Game of Thrones gebaseerd is, in dit artikel niet wordt verklapt. Toch zijn er een aantal mensen die al weten hoe het verhaal afloopt. 

Game of Thrones

George R.R. Martin, schrijver van A Song of Ice and Fire, was op een conferentie in Edinburgh toen hij tot zijn grote verbazing ontdekte dat een aantal lezers de afloop van het verhaal goed hebben voorspeld. Dit is opvallend, aangezien er nog twee delen moeten verschijnen. Desalniettemin maakt de voorspelbare serie kans op een aantal Emmy’s.

George R.R. Martin

George R.R. Martin zegt dat hij baalt van de oplettende lezers. ‘’Ik heb geworsteld met het probleem, omdat ik mijn lezers wil verrassen. Als lezer haat ik voorspelbare fictie, ik wil het dan ook niet schrijven’’, vertelt de auteur. ‘’Ik wil mijn lezers verrassen door ze op het verkeerde been te zetten.‘’ 

A Song of Ice and Fire

De schrijver van Game of Thrones vertelt dat een aantal van zijn lezers de boeken zeer zorgvuldig hebben gelezen, zelfs zo secuur dat ze aan de hand van onopvallende aanwijzingen het verloop van het verhaal probeerden te voorspellen. ‘’Veel lezers hebben de boeken met veel aandacht gelezen. Ze kwamen met theorieën, waarvan de meesten volslagen onzin zijn. Sommige theorieën zijn echter correct’’, aldus George R.R. Martin.

‘’In ieder geval één of twee lezers hebben de zeer subtiele en obscure hints die in de boeken staan opgemerkt, en zijn met de juiste antwoord gekomen. Dus wat moet ik doen? Moet ik het verhaal veranderen? Ik heb met deze kwestie geworsteld en ben tot de conclusie gekomen dat het verhaal veranderen een ramp wordt, omdat de hints al in de verhalen zijn verwerkt.’’

Het blijkt maar weer dat het echte leven een stuk minder voorspelbaar is. Slechts vier dagen na de opnames van zijn eerste scène is Game of Thrones-acteur JJ Murphy op 86-jarige leeftijd overleden.

Meer over