Herman, maar vooral Martijn op de Proef Gesteld

18 april 2016 10:17 | tv-serie | Door Televizier

© RTL NEDERLAND

Martijn Krabbé stapte voor Herman & Martijn: op de Proef Gesteld regelmatig in het vliegtuig voor bijzondere maaltijden. Zo stonden er gevulde kameel en boomlarven op het menu.

De 48-jarige Martijn Krabbé zit niet bepaald om werk verlegen. Hij reisde de wereld over voor Herman & Martijn: op de Proef Gesteld, presenteerde ondertussen The Voice of Holland en The Voice Kids en kroop achter de jurydesk bij Idols. 

Van hot naar her

Het leven van Martijn hangt mo­menteel aan elkaar van to-dolijstjes, zo vertelt hij aan het AD. "Alles loopt nu door elkaar, ja. Ik heb het afgelopen halfjaar bij elkaar opgeteld 2 maanden lang allerlei tijdzones doorkruist, terwijl de rest van de programma's gewoon doorliep. Dat is vrij heftig. Ik kan je zeggen dat de jaren nu wel echt gaan tellen."

Dankbaar

Toch klaagt de presentator niet. Hij is erg dankbaar dat hij "in die 22 jaar bij RTL zoveel verschillende genres, een culinair reisprogramma, grote studioshows en hulp-tv, mag doen." Bovendien is Herman & Martijn: op de Proef Gesteld 'puur hobby' waarin Martijn met een van zijn helden, chef-kok Herman den Blijker, op reis mag.

Held

"Hoe Herman met eten omgaat... Hij steekt de hele dag van alles in zijn mond, probeert alles. Als die man op een markt rondloopt, is hij steeds aan het kauwen. Ik krijg er trek van. Het inspireert mij - het type dat rustig eet aan tafel, met bestek en een wijntje - om ook meer te proeven."

Gevulde kameel en crackers

"We eten soms heerlijk voor het programma, maar daaromheen zijn het vaak maar een paar sultana's of crackers, terwijl we wel dagen door de jungle trekken voor een exquise boomlarve." De mannen proberen onder andere gevulde kameel en wagen zich in Japan aan de in Nederland verboden kogelvis. Je kunt er namelijk aan dood gaan als hij verkeerd wordt bereid.

Herman & Martijn: op de Proef Gesteld is dinsdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

 

Meer over