Claire Danes heeft genoeg van gestreste personage

Homeland stopt na seizoen 8

19 april 2018 10:56 | tv-serie | Door Televizier

© AFP
De spannende serie Homeland stopt. Volgens hoofdrolspeelster Claire Danes komt er na het achtste seizoen geen vervolg.

“We ronden het af,” laat Claire weten in een interview met Rolling Stone. Ze speelt hoofdpersonage Carrie Mathison in de serie. De actrice heeft tegenstrijdige gevoelens over het stoppen van de show. “Ik ben er ook klaar voor om een pauze te krijgen van mijn personage. Ik heb mijn handen vol aan haar. Ze is continu gestrest, het is net een hele work-out.” Claire benadrukt dat ze nog nooit zo lang hetzelfde personage gespeeld heeft.

Seizoen 8

De Amerikaanse zender Showtime heeft nog geen officiële beslissing genomen over wat er na seizoen 8 gebeurt, maar de kans dat Homeland toch doorgaat, is klein. Uitvoerend producent Alex Gansa liet voor seizoen 7 al weten dat ook zij niet eeuwig zou blijven. “De serie is zo uitgedacht dat het een verhaal is van acht seizoenen. Als Showtime, Fox of acteurs Claire Danes en Mandy Patinkin ermee door willen gaan, is dat hun beslissing. Maar voor mij wordt het echt mijn laatste jaar.”

Homeland

Het verhaal van CIA-agente Carrie Mathinson is gelukkig op tv nog niet voorbij. Het zevende seizoen is momenteel te zien op NPO3. De opnames voor het achtste seizoen van Homeland gaan aan het einde van het jaar van start.

Lees ook: Even kwijt wat er ook alweer in Homeland gebeurde? Wij praten je bij over seizoen 7.

Meer over