Luizenmoeder-directeur Diederik Ebbinge boos over kijkcijfers

19 Februari 2018 13:32 | tv-serie | Door Televizier

© AVROTROS

Diederik Ebbinge, bekend als directeur Anton in De Luizenmoeder, ergert zich aan RTL-Boulevard. Op Twitter reageert hij op een bericht van het entertainmentprogramma dat de kijkcijfers van de Luizenmoeder weer gedaald zouden zijn.

Wekelijks kijken meer dan 3 miljoen mensen naar de perikelen op bassischool De Klimop. De serie naderde zelfs inclusief terugkijkers de astronomische grens van 5 miljoen kijkers. De Luizenmoeder is daarmee het best bekeken programma van NPO3 en het meest teruggekeken programma van alle zenders in Nederland ooit.

RTL Boulevard

Diederik Ebbinge snapt niet dat RTL Boulevard er nadruk op moet leggen dat de kijkcijfers van de hitserie iets omlaag zijn gegaan. De acteur, die de rol van open-minded maar daardoor soms juist hypocriete directeur speelt, slaat vilein terug met het feit dat RTL geen enkel programma in de kijkcijfer top 10 heeft staan.

Seizoen 2 voor De Luizenmoeder

Diederik Ebbinge is zelf een van de bedenkers van de serie. Het succes is ongekend, het nummer Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent werd een grote hit. AVROTROS maakte nog voor het eerste seizoen is afgelopen zelfs al bekend dat een tweede seizoen op het programma staat. Ook komt er een Vlaamse remake van de serie.

Participizza

Is het dan echt nodig om op de negatieve berichten te reageren? “Soms is de verleiding te groot,” zegt Diederik Ebbinge op zijn Twitter. Waarschijnlijk zal Ebbinge RTL Boulevard niet gauw voor een participizza-avond uitnodigen.

Lees ook: Juf Ank heeft al 23.000 volgers op Twitter.

Meer over