Extra veel afleveringen in het tweede seizoen

Marvel-serie Legion terug op FOX

24 april 2018 16:48 | tv-serie | Door Televizier

© Copyright 2016, FX Networks. All rights reserved.
De Marvel-serie Legion is terug! Het tweede seizoen over mutant Dave Haller start donderdag 7 juni op seriezender FOX.

De finale van het eerste seizoen werd één jaar geleden uitgezonden, maar de wachtende Marvel-fans worden beloond. Dit seizoen krijgt de reeks namelijk geen acht, maar tien afleveringen. Dat is maar goed ook, want elke week wordt er een dubbele aflevering uitgezonden.

Legion

De serie is gebaseerd op een Marvel-comic en speelt zich af in het X-Men universum. Legion vertelt het verhaal van Dave Haller, een man die denkt dat hij schizofreen is. Dat blijkt niet zo: Dave heeft superkrachten! Hij komt erachter dat hij misschien wel de machtigste mutant ooit is.

Terugblik

In het eerste seizoen hielp therapeute Melanie Bird (Jean Smart) hem zijn verborgen krachten te leren beheersen. Samen met een badass team specialisten ontdekt hij dat hij geplaagd wordt door een kwaadwillende parasiet. Deze demon genaamd Amahl Farouk wordt uit Davids lichaam verdreven. Alleen is Farouk ontsnapt en heeft hij een nieuwe gastheer gevonden… namelijk de man van Melanie. Of het team deze superschurk kan verslaan, zal in het tweede seizoen blijken.

Het tweede seizoen van Legion is, in dubbele afleveringen, vanaf donderdag 7 juni om 21.00 uur te zien bij FOX.


Lees ook: Legion is de eerste samenwerking tussen Marvel en FOX.

Meer over