Mick Jagger en Martin Scorsese maken nieuwe HBO-serie Vinyl

3 december 2014 15:06 | tv-serie | Door Televizier

© Virgin

Martin Scorsese, Mick Jagger en Terence Winter werken momenteel aan een nieuwe HBO-serie over een oprichter van een platenmaatschappij. De reeks speelt zich af in de jaren zeventig.

HBO investeert momenteel flink in nieuw series. Het betaalkanaal kondigde Westworld aan, de serie waarin Anthony Hopkins en Ed Harris de hoofdrol spelen, brengt Girls terug op de buis én het is nu bekend dat Mick Jagger, Martin Scorsese en Terence Winter aan een nieuwe reeks werken.

HBO 

De nog titelloze serie speelt zich af in de jaren zeventig en gaat over het leven van de New Yorkse platenbaas Richie Finestra. Punk en disco worden steeds populairder, waar hij graag op in wil spelen. Door een belangrijke persoonlijke beslissing wordt dit moeilijker dan hij ooit had durven dromen.

Martin Scorsese

Het klinkt allemaal nog niet heel spectaculair, toch is de serie veelbelovend. Martin Scorsese en Terence Winter werkten al samen aan The Wolf Of Wall Street en Boardwalk Empire, en HBO heeft wederom een sterrencast gestrikt. 

Cast

Olivia Wilde (House M.D.), Ray Romano (Everybody Loves Raymond) en Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) spelen een rol in de nieuwe HBO-serie. Wie er in de huid kruipt van hoofdpersonage Richie Finestra is nog niet bekendgemaakt. Mick Jagger produceert de reeks.

HBO komt ook met de gloednieuwe comedyserie Togetherness.

Meer over