Na bloed en zand komt wraak in het tweede seizoen van Spartacus

Het heeft even geduurd, maar RTL brengt eindelijk een vervolg op Spartacus: Blood and Sand. In Spartacus: Vengeance moet de slaaf kiezen: de dood van zijn vrouw wreken of een groter doel dienen.

Hoe het eerste seizoen ook alweer afliep? Spartacus (Liam McIntyre) en de andere gladiatoren bevrijdden zichzelf van hun meester Batiatus tijdens een enorme slachtpartij. In de nieuwe reeks vormen de gladiatoren een gevreesd leger.

Afrekening

Maar de verbondenheid tussen de ex-slaven is broos en Spartacus moet alle zeilen bijzetten om het leger niet uit elkaar te laten vallen. Dan komen Gaius Claudius Glaber (Craig Parker) en zijn mannen naar Capua om met Spartacus af te rekenen. Dat komt goed uit: de slavenleider heeft nog een rekening met hem te vereffenen.

De echte held

Vengeance is net als Blood and Sand uiterst losjes gebaseerd op het verhaal van de echte Spartacus, die rond 72 voor Christus leiding gaf aan een massale slavenopstand in het gebied dat nu Zuid-Italië is.

Realisme en details

In tegenstelling tot de film Spartacus uit 1960 (met Kirk Douglas), dat vooral draait om massale veldslagen, moet de serie het hebben van rauw realisme, gedetailleerd in beeld gebrachte bloedbaden en veel nauwelijks verhuld vrouwelijk schoon. Er is inmiddels ook al een derde deel, dat in de VS vorig jaar op betaalzender Starz te zien was.

Spartacus: Vengeance, 24 januari 2014, 22.00 uur op RTL 7.

Meer over:

Reageren