Nieuwe Game of Thrones-boek niet op tijd klaar

5 januari 2016 15:11 | tv-serie | Door Televizier

© Nick Briggs - HBO

George R.R. Martin krijgt zijn volgende Game of Thrones-boek, Winds of Winter niet af voordat het zesde seizoen van de serie in april op tv wordt uitgezonden.

De Amerikaanse schrijver (67) schreef een excuusbrief aan de fans waarin hij vertelde waarom het allemaal niet zo is gelukt als hij wilde.

„Je kunt de schuld geven aan mijn gereis, aan mijn blogs, of alle afleidingen en andere projecten, misschien heeft dat allemaal meegespeeld. Je kunt de schuld geven aan mijn leeftijd, en misschien telde dat ook mee. Maar om je de waarheid te zeggen: soms gaat het schrijven wel en soms niet. Dat was zelfs zo toen ik 20 was. En toen de lente in zomer veranderde had ik meer slechte dan goede dagen. Ongeveer in augustus moest ik onder ogen zien dat ik m'n deadline niet zou halen. Ik kan niet zeggen hoe gedeprimeerd ik raakte van die wetenschap.”

Game of Thrones gaat door

Dat George R.R. Martin zijn boek niet op tijd af heeft, is een teleurstelling, maar heeft dus geen invloed op de tv-serie. Die gaat gewoon door zoals gepland. Martin heeft een groot deel van het boek wel klaar en verklapte het einde van de reeks al aan de makers van Game of Thrones zodat de serie in volle vaart kan doorstomen naar het slot.

Meer over