30 jaar

Sitcom Seinfeld weer tot leven in New York

28 juni 2019 15:10 | tv-serie | Door Televizier

© AFP
Fans van de legendarische comedyserie Seinfeld moeten naar New York. Ter ere van de 30ste verjaardag van de serie opent daar deze herfst een heuse tentoonstelling.

‘The Sienfeld Experience’ belooft volgens verschillende Amerikaanse media een meeslepende ervaring achter de schermen te worden. Bezoekers kunnen er rondlopen in decors en kijken naar rekwisieten en kostuums. Ook worden er nooit eerder uitgezonden beelden getoond.

Bizar

“Omdat ik Seinfeld ben, was ik lange tijd de enige persoon die de ‘Seinfeld Experience’ beleefde. Nu gaan de gekke mensen van Superfly (de organisator., red.) ervoor zorgen dat nog veel meer mensen kunnen meemaken wat wij met ons malle tv-serietje meemaakten in de jaren 90”, aldus hoofdrolspeler Jerry Seinfeld in een verklaring. “Alles wat ik er verder over kan zeggen, is dat bezien in de tijd waarin we leven volkomen normaal is dat dit kan.”

Jerry naar Netflix

De Amerikaanse comedyserie Seinfeld was tussen 1989 en 1998 gedurende 9 seizoenen op tv te zien was. In de serie draait het om het leven van Jerry Seinfeld, zijn buurman Kramer, zijn beste vriend George Costanza en zijn ex-vriendin Elaine. De serie is geschreven door Seinfeld zelf en comedian Larry David. De serie won in 1994 een Emmy voor beste TV serie.

Bedenker Jerry Seinfeld maakt tegenwoordig de serie Comedians in cars getting coffee dat te zien is bij Netflix.

Meer over