Tweede Gooische Vrouwen-film op komst

27 november 2013 16:36 | tv-serie | Door Televizier

De Gooische avonturen van Cheryl, Claire, Anouk en Roelien krijgen een vervolg met een tweede film. Het script is klaar en de opnames gaan waarschijnlijk begin 2014 van start.

De tweede Gooische Vrouwen-film werd de afgelopen maanden in het diepste geheim voorbereid. Het is al bekend dat de film zich zal afspelen in de decembermaand. Om in de winterse sferen te blijven zal Gooische Vrouwen 2 volgend jaar kerst in de bioscopen draaien.

Vaste cast

De vaste cast uit de serie en eerste film is weer van de partij. Dat betekent dus dat we Linda de Mol als de tikje ordinaire Cheryl, Susan Visser als slettenbak Anouk, Tjitske Reidinga als koele kikker Claire en Lies Visschedijk als hondenliefhebber Roelien op het witte doek kunnen bewonderen.

Succes

Ook scenarist Frank Houtappels en regisseur Will Koopman hebben weer de handen ineengestoken om van deze film net zo’n succes te maken als de eerste. De eerste Gooische Vrouwen was de grootste Nederlandse filmhit van de afgelopen twintig jaar. Na de première in 2011 bereikte de film binnen no-time platina status omdat hij binnen drie weken bezocht werd door 1 miljoen bezoekers. Uiteindelijk trokken de Gooische dames maar liefst 2 miljoen bezoekers naar de bioscoop.

Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen was een Nederlandse dramaserie op RTL 4 van 2005 tot 2009.  Het verhaal draait om vier vrouwen en hun rijke levens in het Gooi. De bekende spreuk “geld maakt niet gelukkig” gold zeker voor hoofdrolspeelsters Cheryl, Claire, Anouk en Roelien. Meer dan een miljoen kijkers waren wekelijks getuige van de soms enorme drama’s in hun levens. Op 23 oktober 2009 won Gooische Vrouwen de Gouden Televizier-Ring voor het beste tv-programma.

RTL Late Night

Linda de Mol is vrijdagavond te gast in RTL Late Night, daarin maakt de presentatrice en actrice waarschijnlijk meer bekend over Gooische Vrouwen 2.

Meer over