Vier Emmy Awards voor Making A Murderer

12 september 2016 12:34 | tv-serie | Door Televizier

© YouTube

Making a murderer is flink in de prijzen gevallen bij de Emmy Awards. Beste documentaireserie, beste regie, beste script en beste montage: die vier prijzen gingen allemaal naar de Netflix-hitserie.

Zondag werden de Creative Arts Emmy Awards uitgereikt in Los Angeles, waarvan een groot deel naar Making a murderer en Game of thrones ging. Laatstgenoemde serie won in de categorieën make-up, kostuums, visuele effecten, stunts en casting. 

Making a murderer

In Making a murderer staat Steven Avery centraal. Hij zat achttien jaar in de bak voor een verkrachting. De vraag is of dat terecht of onterecht was. Na achttien jaar was de man op vrije voet, maar werd na een paar weer opgepakt vanwege een moordzaak. De serie gaat vooral in op de rechtszaak. 

Hij zat achttien jaar in de cel voor verkrachting van Penny Ann Beernsten. Steven Avery kwam vrij en spande een rechtszaak aan, die in de documentaire uitgebreid wordt behandeld. Goed nieuws voor de fans van de docureeks: er is een tweede seizoen besteld, zo heeft Netflix bevestigd. De startdatum is nog niet bekend.

Meer over