25 jaar na Stil in mij

Art Rooijakkers maakt docu over band Van Dik Hout

27 September 2019 14:35 | videoland | Door Televizier

© RTL/Videoland
Art Rooijakkers stort zich opnieuw op een muziekdocumentaire. Na Elvis en Bruce Springsteen, richt de presentator zijn pijlen nu op de Nederlandse band Van Dik Hout.

Het is 25 jaar geleden dat Van Dik Hout van frontman Martin Buitenhuis een monsterhit scoorde met Stil in mij. Het nummer zette de groep voorgoed op de kaart bij muziekminnend Nederland en tot op de dag van vandaag is de band nog altijd actief.

Leon Verdonschot

Onder de liefhebbers van de groep ook Art Rooijakkers. Samen met journalist Leon Verdonschot maakte hij nu de documentaire Legacy of Music: Van Dik Hout. Met de bandleden blikken de journalisten hierin terug op het ontstaan van de Noord-Hollandse Nederpopband.

Stil in mij

“Er zullen weinig mensen in Nederland rondlopen die Stil In Mij van Van Dik Hout niet kennen. Maar er zullen ook weinig mensen zijn die het hele verhaal achter het nummer en het klassieke debuutalbum kennen”, aldus Art en Leon in een persbericht over de film. “We zijn er trots op dat alle betrokkenen ons dat verhaal in geuren en kleuren hebben verteld en getoond!”

Bruce Springsteen 

Art en Leon Verdonschot maakten in 2014 ook al samen een muziekdocumentaire, High Hopes in South Africa over de Bruce Springsteen. In 2017 maakte Art samen met DWDD-boegbeeld Matthijs van Nieuwkerk een film over Elvis, Elvis lives!.

Videoland

Legacy of Music: Van Dik Hout is een samenwerking van Videoland en Sony Music en is vanaf donderdag 3 oktober te zien bij Videoland.

Meer over