Lijvig onderwerp

Jessica Villerius maakt film over shocktherapie voor Videoland

4 oktober 2019 16:04 | videoland | Door Televizier

© Videoland
Documentairemaakster Jessica Villerius volgt in haar nieuwe film mensen die shocktherapie ondergaan. De reportage over deze behandeling is te zien bij Videoland.

Na documentaires over onder meer anorexia en eetstoornissen, de MH17 en de schietpartij in de Parijse Bataclan, heeft Jessica Villerius opnieuw een lijvig onderwerp gevonden voor een documentaire. In Hoofdzaken: shocktherapie volgt ze twee jonge vrouwen met een depressie de omstreden behandeling ondergaan omdat andere medicijnen niet meer werken.

Omstreden

De behandeling met shocktherapie is ‘omstreden’, schrijft Videoland in een persbericht. Dit omdat mensen bij Shocktherapie waarschijnlijk denken aan de iconische scene uit de film One Flew Over The Cuckoo’s Nest, waarin Jack Nicholson zonder verdoving electroshocks krijgt toegepast. “Deze omstreden behandeling wint de laatste jaren, in aangepaste vorm, voorzichtig aan populariteit onder artsen”, aldus Videoland.

Jessica en Fleur

In de Videoland-docu volgt Jessica Villerius de 23-jarige Jessica en 30-jarige Fleur in de periode dat zij de behandelingen ondergaan. Hoofdzaken: shocktherapie is vanaf donderdag 10 oktober te zien bij Videoland.

{/ literal}

Meer over

{if $televizier_artikeldetail_bottom} {include file='banner/banner.tpl' banner='artikeldetail_bottom'} {else} {include file='banner/banner.tpl' banner='algemeen_bottom'} {/if}
{literal}