Kerst bij Koosje

Katja Schuurman en Benja Bruijning in kerstserie voor Videoland

10 oktober 2019 10:11 | videoland | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Katja Schuurman, Eva van de Wijdeven, Benja Bruijning en Tim Haars spelen de hoofdrollen in Kerst bij Koosje. Ook Peter Blok en Rutger Messerschmidt zijn in de vijfdelige serie, die op Videoland verschijnt, te zien.

Katja speelt de rol van Klaas die, samen met haar dochter Sunny (Bebèl Bus), vlak voor de feestdagen plotseling komt opdagen voor het jaarlijkse kerstfeest in hotel Koosje, dat opgericht is door haar overleden moeder Koosje Verhoef. Het hotel wordt inmiddels gerund door Koosjes andere dochter Merel (Eva van de Wijdeven). Bruijning speelt de verlegen klusjesman, terwijl Peter Blok de vader en Tim Haars de broer spelen.

Gesmolten

De opnames voor de kerstserie vonden middenin de zomer plaats. Schuurman en cs. moesten nogal afzien. "We hebben onwijs veel lol gehad tijdens het draaien, al was het af en toe wel pittig. Buiten was het namelijk 25 graden en we hadden dikke truien en winterjassen aan. We zijn meerdere keren gesmolten op de set."

Carly Wijs

Kerst bij Koosje is vanaf 8 november te zien op Videoland. Vorig jaar bracht Videoland met Kerst met De Kuijpers al een serie rondom de feestdagen. Overeenkomst tussen beide series is het personage van Carly Wijs, die ook nu weer opduikt. De regie is in handen van Barbara Bredero.

Meer over