Zuid-Afrika

Kijkers ontroerd door emotionele hereniging in Love is in the Air

21 maart 2019 11:35 | youtube-hits | Door Televizier

© RTL
De uitzending van Love is in the Air maakte woensdagavond veel los in het land. Als je geen zakdoekjes bij je had, was je de pineut. Wie houdt het nog droog bij deze emotionele hereniging?

Robert ten Brink was voor Love is in the air op bezoek bij de 94-jarige Koos in Zuid-Afrika. Kaapstad is sinds de jaren vijftig zijn thuis en daarvoor moest hij zeventien broers en zussen achterlaten in Nederland. Inmiddels is meer dan de helft van zijn familie overleden.

Kaapstad

Aangezien Kees zelf te oud is om naar Amsterdam te vliegen, besloot zijn jongste zus Astrid actie te ondernemen. Met resultaat. Acht zussen en een broer stapten in het vliegtuig om Koos te verrassen. Terwijl ze op de oprit in Kaapstad popelen om hun broer in de armen te sluiten, brengt Robert binnen het goede nieuws. Maar dat kan Koos niet geloven. "Je praat nonsens", zegt hij geschokt. Robert: "Ik praat gewoon Nederlands."

Hereniging

Koos schuifelt naar buiten en omhelst het grijnzende en grienende gezelschap. Hij heeft even tijd nodig om het te verwerken. Koos: "Dat had ik nooit van m'n leven kunnen bedenken." Al die liefde roert ook de kijkers thuis. En het land valt massaal voor de charme van Koos.

Meer over