Video | Interview winnaar Floris SYTYCD

So You Think You Can Dance is een danstalentenjacht van RTL 5 waar dansers zich kunnen opgeven om verder te komen in de danswereld. Floris Bosman, won deze talentenjacht.

Na maanden ploeteren zonder veel rust kwam zondag dan eindelijk de strijd tot een einde. Lise, Natasha, Lorenzo en Floris mochten het podium nog één keer betreden om tegen elkaar te vechten voor de titel 'De beste danser van de lage landen'.

Floris
Floris kwam als winnaar uit de bus. Publiekslieveling én zeer geliefd bij de jury. De van origine hiphopper heeft bewezen alle dansstijlen feilloos te kunne oppikken ondanks zijn geringe ervaring en jonge leeftijd (18). Tijdens de eindbattle imiteerde Floris Lorenzo, die vorig jaar een blessure opliep bij liveshow 1. Hiermee won hij de battle.

floris bosman

Jan Kooijman
Naast de vier finalisten was ook jurylid Jan Kooijman te bewonderen op het podium, en dit keer niet als jurylid maar als danser. Hij had bij het programma Life4You van Carlo en Irene gezegd dat als SYTYCD boven de 1 miljoen kijkers zou gaan, hij zijn danskunsten zou vertonen. Dit gebeurde, en hij hield zich aan de afspraak. Hij deed een dans samen met de winnares van 2009: Els.

sytycd

We spraken Floris vlak na de overwinning.


De battle tussen Floris en Lorenzo.

Reageren