50.000 baby's geholpen door Serious Request 2012

De Serious Request-actie van 2012 bracht ruim 13,8 miljoen in het laatje. Het Rode Kruis heeft bekend gemaakt waar dat geld naartoe is gegaan.

In dertien landen werden tot nu toe ruim vijftigduizend baby’s en 45 duizend zwangere vrouwen geholpen. Het thema van Serious Request 2012 was babysterfte. Het geld voor hulp ging onder meer naar baby’s en zwangere vrouwen in de Filippijnen, Malawi, Ethiopië, Oeganda, Zuid-Sudan en Libanon.

Baby-kits

In Malawi werden twintig fietsambulances aangeschaft om vrouwen die moeten bevallen sneller naar het ziekenhuis te brengen. Meer dan 26 duizend vrouwen kregen schoon water bij en na de bevalling. Er werden ruim twaalfduizend mammapakketten en baby-kits uitgedeeld en van 302 vroedvrouwen en gezondheidspersoneel is de opleiding gefinancierd. Ook werden vijftig klinieken van medische instrumenten voorzien en zijn 36 klinieken en moederhuizen door het Rode Kruis opgezet of gerenoveerd.

Enschede

Het geld is nog niet op, het Rode Kruis verwacht in 2015, 140.000 baby’s en ruim 90.000 zwangere vrouwen bereikt te hebben. Het Glazen Huis stond vorig jaar in Enschede, en dj’s Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra draaiden daar plaatjes en aten niet voor het goede doel.

Serious Request 2013

Ook dit jaar gaan 3 dj's vlak voor kerst weer het Glazen Huis in dat dit jaar in Leeuwarden staat. Op 12 november maakt 3FM bekend welke dj's dat zijn. Gerard Ekdom heeft al bekend gemaakt dat hij er dit jaar niet bij zit.

 

Reageren