Bomvol debuut

Angela de Jong en Martijn Koning in eerste Jinek bij RTL 4

3 Januari 2020 12:40 | actualiteiten | Door Constance van Amstel

© William Rutten
De eerste uitzending van Jinek bij RTL 4 belooft een bomvolle te worden. Onder meer tv-kenner Angela de Jong en cabaretier Martijn Koning schuiven aan in de nieuwe talkshow.

In Studio Plantage in Amsterdam ontvangt Eva Jinek in de eerste uitzending van haar nieuwe talkshow op RTL 4 een hele berg aan gasten. Maar liefst acht verschillende mensen schuiven aan. Tussendoor is er ruimte voor de nieuwe rubriek van politiek-verslaggever Jaïr Ferwerda, die samen met Jinek overstapte van KRO-NCRV naar RTL.

Geweld tegen hulpdiensten

Aan tafel (of op de bank?) zitten onder meer korpschef van de Nationale Politie Erik Akerboom en politieagente Esra Ceran. Zij gaan het hebben over het geweld tegen hulpverleners tijdens Oud en Nieuw.

Michiel Vos

Vanuit New York is correspondent Michiel Vos is overgevlogen. Hij blikt vooruit op het komende verkiezingsjaar in de Verenigde Staten. Blijft Trump president? Waarschijnlijk zal het ook wel even gaan over Nancy Pelosi, niet alleen als de democratische voorzitter van het huis van Afgevaardigden Trumps grote tegenstander, maar ook de schoonmoeder van Vos. De Nederlandse politiek wordt belicht door de chef politiek van dagblad NRC, Guus Valk. Hij blik vooruit op het Nederlandse politieke jaar. 

Carlo Boszhard en Hélène Hendriks

Hun laatste ontmoeting leidde onlangs nog tot een ongemakkelijk moment in Café Hendriks en Genee, maar Hélène Hendriks zit vanavond opnieuw oog in oog met Carlo Boszhard. Hendriks komt over sport praten en Carlo over tv, maar een kleine terugblik op het voorval zou wel spraakmakend zijn. Tv-kenner Angela de Jong kijkt uit naar het spannende nieuwe televisiejaar.

Martijn Koning

Tot slot neemt ook Martijn Koning plaats in de studio. Hij blikt terug op zijn veelbekritiseerde oudejaarsconference en blikt meteen vooruit op het nieuwe jaar.

Jinek begint om 22:20 uur bij RTL 4.

Meer over