Cabaretier Seth Gaaikema (75) overleden

Seth Gaaikema is dinsdag in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch overleden. Gaaikema werd eerder vandaag opgenomen met hartklachten.

Het overleden van Gaaikema had eerder ziekteklachten, zo moest hij een voorstelling in zijn laatste show afzeggen wegens fysieke problemen, maar zijn dood komt toch onverwacht.

Gaaikema trad voor het eerst op als cabaretier in 1967, zijn doorbraak kwam drie jaar later met de oudejaarsconference Tien Miljoen Geboden. In de jaren tachtig maakte Gaaikema oudejaarsconferences voor Veronica. Later bekwaamde hij zich in vertalingen van musical en maakte hij o.a de Nederlandse versies van My Fair Lady, Les Miserables, Evita, Miss Saigon en Chicago zijn van zijn hand.

Braaf

Een echt spannende cabaretier is Seth Gaaikema nooit geweest, misschien zat dat er als zoon van twee predikanten niet in. Gaaikema was braaf, beledigde nooit iemand. Een cabaretier die het vooral van woordgrapjes moest hebben, en dat werd hem voornamelijk door collega's nog al eens verweten.

De blondgekrulde cabaretier nam dit jaar afscheid na 55 jaarvan het theater met de voorstelling Wat ik nog graag zou willen. Zijn laatste voorstelling vond plaats op 19 januari 2014.

Seth Gaaikema laat zijn echtgenoot en manager Pieter Biemans achter. Seth en Pieter trouwden in 2008 in hun woonplaats Schijndel. Ze hadden toen al 27 jaar een relatie.

TV Show

De AVROTROS zendt direct na het late NOS Journaal op NPO 1, om 0.10 uur, een herhaling uit van de TV Show uit 2008. Daarin bezoekt Ivo Niehe Seth Gaaikema in diens woonboerderij in Schijndel en in Zuid Frankrijk. Daarin praten de twee o.a. over de ouderjaarsconferences die Gaaikema sinds 1969 verzorgde.

Reageren