Meilandjes opgelucht

Chateau Marillaux verkocht aan Nederlander

27 februari 2021 11:08 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Wessel de Groot
Chateau Marillaux, het Franse kasteel van de Meilandjes, is verkocht. Dit maakten Martien en Erica Meiland vrijdagavond bekend in Jinek.

"We hebben vanmorgen de handtekening gezet", aldus Erica. En ze liet ook het een en ander los over de koper.

Chateau Meiland verkocht 

Chateau Marillaux stond sinds juni 2020 te koop. Na flink in de vraagprijs te zakken, van 1,25 miljoen naar 998.000 euro, is het kasteel nu dus verkocht. Onder voorbehoud, wel: "Ik vind pas dat het echt is als het echt verkocht is", vertelde Erica. Maar het is een hele opluchting voor de familie Meiland. De kans dat ze tijdelijk nog even in het Franse kasteel trekken, is hiermee dus ook van de baan.

Nederlandse koper

De koper is een Nederlander, geven de Meilandjes prijs. "Een heel leuke, enthousiaste man. Hij is twee keer bij ons thuis geweest." Een laatste bezoekje aan het chateau staat nog wel op de planning. "We gaan als gezin terug om afscheid te nemen", aldus Martien. "We hebben daar zo veel beleefd." 

Verhuizen naar Noordwijk 

Nu de Meilandjes Hengelo moeten verlaten, zijn ze druk op zoek naar een nieuw huis. En ook dat gaat voor de wind. De kans is groot dat de gehele familie naar Noordwijk verhuist. Montana woont er al, Maxime heeft er een huis gekocht. En ook Martien en Erica zijn van plan naar het dorp te trekken. "Het is nog niet rond, maar we zijn bezig met een huis in Noordwijk." 

Meer over