Verbod op Claire

Arbeidsinspectie grijpt in bij Chateau Meiland

23 Februari 2021 09:51 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De makers van Chateau Meiland zijn op de vingers getikt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De kleine Claire zou te vaak in beeld komen in de populaire realityreeks.

In een interview met Veronica vertelt Erica dat haar driejarige kleindochter noodgedwongen grotendeels uit het nieuwe seizoen is geknipt.

Kinderarbeid

Er heersen strenge regels in Nederland rond het opvoeren van kinderen in televisieprogramma's. De Meilandjes namen de jongste telg overal mee naar toe, maar na vijf seizoenen trekt de arbeidsinspectie aan de bel. Het gekoketteer met Claire gaat lijken op kinderarbeid en dat is behoorlijk strafbaar.

Vijf keer

Volgens Erica mag Claire maximaal vijf keer per jaar in beeld komen. Dit betekent dat ze tijdens opnames weg moet: "Als wij nu aan het draaien zijn en Claire zit ergens waar wij moeten zijn, dan moet zij uit beeld: Kom maar meid, ga hier maar even achter de iPad – wat ze helemaal niet wil."

Niet werkbaar

De Meilandjes vinden de regel onzinnig: Claire is wat hen betreft helemaal niet aan het werk als ze gewoon thuis zit. Ze hebben dan ook een advocaat ingeschakeld: "De producent is met een advocaat bezig om te kijken of we er iets tegen kunnen doen, want het is niet werkbaar. De eerste drie afleveringen is ze waarschijnlijk nog wel te zien, maar ja, daarna kwamen er twee dames van de inspectie…"

Chateau Meiland is vanaf maandag 1 maart te zien om 20.30 uur op SBS 6.

Meer over