DJ’s Serious Request langs elf provincies

De dj’s van 3FM maken van 7 tot 17 december een tocht langs elf provincies in Nederland om geld op te halen voor Serious Request 2013. Ze willen aandacht vragen voor kinderen die sterven aan diarree.

De actie wordt ook wel de Elfprovinciëntocht genoemd. Hij start op 7 december in Utrecht en eindigt op 17 december in Noord-Brabant.

Goede doel

Ieder jaar worden ruim 800.000 mensen het slachtoffer van uitdrogingsverschijnselen na diarree. Een belangrijke zaak om aandacht voor te vragen dus. De DJ’s staan er niet alleen voor: in de provincies krijgen ze hulp van bekende Nederlanders zoals Guus Meeuwis, Racoon en Henk Westbroek.

Serious Request

Serious Request is een jaarlijkse actie van de radiozender 3FM die werd opgericht in 2006. Drie DJ’s sluiten zich zonder eten en drinken zes dagen lang op in een glazen huis. Ze vragen hiermee aandacht voor een goed doel van het Rode Kruis. In 2011 werd er bijvoorbeeld geld ingezameld voor getraumatiseerde moeders in oorlogsconflicten en in 2012 voor het voorkomen van babysterfte.

Glazen Huis

Ieder jaar staat het Glazen Huis in een andere Nederlandse stad. Dit jaar is de locatie Leeuwarden. 3FM maakte deze week bekend dat Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering van 18 tot 24 december zich vrijwillig opsluiten voor het goede doel.

Reageren