Doel Serious Request 2014: slachtoffers van seksueel geweld

Het geld dat wordt opgehaald bij Serious Request 2014 gaat naar meisjes en vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden.

Volgens dj Eric Corton, ambassadeur van het Rode Kruis, gaat het om een stille ramp die 'groot en afschuwelijk' is. „De slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap. Daar willen wij de ogen niet voor sluiten. Integendeel. Het is ons er veel aan gelegen om zoveel mogelijk van deze meisjes en vrouwen uitzicht op een toekomst te bieden, hun kracht te laten hervinden en om het probleem van seksueel geweld tijdens oorlog en conflicten aan te kaarten."

Haarlem

Het Glazen Huis staat dit jaar in Haarlem. Drie dj's zullen van 18 t/m 24 december zonder eten verzoekplaatjes gaan draaien om aandacht te vragen en geld te verzamelen om de meisjes en vrouwen te helpen. Het geld gaat naar opvang van de slachtoffers en hulp zodat ze een nieuw leven kunnen opbouwen.

12 miljoen

De opbrengst van Serious Request wordt elk jaar hoger. In 2004 was het € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2013 steeg dat bedrag tot € 12.302.747,-  voor de aanpak van kindersterfte door diarree.

 

Reageren