'Drone-gate' loopt met vrolijke sisser af

De commotie rond de vermeende drone-opnames van het Binnenhof blijk letterlijk en figuurlijk Nederland op z'n kleinst zo onthulde Arjen Lubach zondag in zijn show.

Vorige week zond de satirische nieuwsshow Zondag Met Lubach beelden uit die een drone zou hebben geschoten van het Binnenhof in Den Haag. 

RVD onderzoekt Arjen Lubach

Kort daarop liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten een juridische procedure te overwegen tegen de programmamaker. Niet alleen is het gebruik van drones officieel verboden in Nederland, maar zonder toestemming overheidsgebouwen filmen is ook nog eens strafbaar. Lubach en de zijnen gingen zondagavond in op de zaak. 

Madurodam

Op zijn kenmerkend sarcastische wijze gaf Arjen een update over 'dronegate', of zoals hij het omschreef Game of Drones. Wat blijkt: de cameraploeg van het programma heeft geen drone gebruikt voor de opnames en is zelfs niet in Den Haag geweest om het torentje van Rutte te schieten. De getoonde beelden van het Binnenhof bleken stiekem in Madurodam gedraaid te zijn met een ouderwetse, wat wiebelende camera op een stok. 

Daarmee lijkt de hilarische kous behoorlijk af. Lubach is niet de enige komiek die graag fopt. Zijn Amerikaanse collega Jimmy Kimmel kan er ook wat van

Reageren