Nepadvertenties...

Facebook schikt met John de Mol in bitcoin proces

29 december 2020 10:40 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© ANP
John de Mol heeft Facebook op de knieën gekregen: de social media gigant heeft de rechtszaak die De Mol tegen hen aanspande geschikt.

De Mol sleepte vorig jaar Facebook voor de rechter nadat zijn foto's werden misbruikt voor misleidende bitcoinadvertenties die op hun platform verschenen. 

Onwelwillendheid

Facebook had de advertenties niet zelf gemaakt, maar deed volgens De Mol onvoldoende om anderen te stoppen. Hij stuitte naar eigen zeggen tegen een muur van onwelwillendheid. Reden genoeg voor de zakenman om de kwestie voor de rechter uit te vechten.

Minnelijke schikking

De rechtbank stelde De Mol vorig jaar november al in het gelijk: Facebook moest de nep-bitcoinadverenties een halt toeroepen en bekend maken wie achter de advertenties zit. Bij weigering riskeerde Facebook een dwangsom van 10.000 euro per dag. Inmiddels is duidelijk dat De Mol en het bedrijf tot een minnelijke schikking zijn gekomen en dat de zaak is afgedaan.

Nieuwe technologie

Ook laat Facebook weten nieuwe technologie te hebben ontwikkeld die toekomstige nepadvertenties of berichten met misleidende content er automatisch uitfilteren. 

 

Meer over