Frank Masmeijer veroordeeld tot 8 jaar cel

13 Oktober 2017 09:37 | actualiteiten | Door Televizier

© SBS

De Belgische rechtbank heeft Frank Masmeijer tot acht jaar cel veroordeeld wegens grootschalige cocaïnehandel. Er was zeven jaar cel tegen de oud-showmaster geëist.

Masmeijer (56) was zelf niet bij de uitspraak aanwezig. Het is nog niet bekend of hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

Drugshandel

Frank Masmeijer werd in 2014 gearresteerd omdat hij betrokken zou zijn bij grootschalige smokkel van cocaïne via de haven van Antwerpen. De havenpolitie trof ruim 475 kilo drugs in bananendozen en het daderspoor leek te leiden naar de voormalig NCRV-presentator. Frank zat tien maanden in voorarrest en ontkende lange tijd alle betrokkenheid. Toch acht de Belgische rechter zijn aandeel meer dan bewezen. 

Hogere eis

Waarom de opgelegde celstraf fors hoger ligt dan de eis van zeven jaar, is nog niet duidelijk. Mogelijk houdt dat verband met de vele media aandacht die Frank sinds zijn voorlopige vrijlating heeft gezocht om zijn kant van het verhaal te doen. Masmeijer moet zich direct melden bij de autoriteiten, anders wordt hij thuis opgehaald. Of hij zijn straf in Nederland mag uitzitten, wordt later bekend.

Meer over