Schrijvers en dichters

Gerdi Verbeet, Sandra Langereis en Tim Krabbé geïnterviewd in Brommer op zee

9 november 2022 12:36 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Geert Broertjes
Wekelijks worden in Brommer op zee verschillende schrijvers en dichters geïnterviewd over hun werk. Presentatoren Ruth Joos en Wilfried de Jong verwelkomen op 20 november onder anderen Gerdi Verbeet, Sandra Langereis en Tim Krabbé.

Nieuwe boeken, klassiekers en het leeshok krijg je mee als je naar Brommer op zee kijkt.

Tim Krabbé

Het nieuwe boek Onkrijgbaarheid staat centraal in een gesprek met Tim Krabbé. Het verhaal gaat over een grote liefde tussen twee mensen die niet echt voor elkaar kiezen, maar elkaar ook niet los kunnen laten. 

Sandra Langereis

Schrijver Sandra Langereis zet een klassieker in de spotlight. Met haar biografie van Erasmus won ze in 2021 de Libris Geschiedenisprijs. Bij het schrijven ontdekte Langereis dat Lof der zotheid altijd verkeerd gelezen is. Voor haar genoeg reden om te gaan zitten en een remake te maken.

Gerdi Verbeet

Politica en voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet wordt verwelkomd in het leeshok. En ook komt er voor de laatste keer een nieuw bericht uit de tuin van tuinder en Libris Literatuurprijs-winnaar Mariken Heitman.

Koninklijke Bibliotheek

Tot slot biedt Brommer op zee een kijkje bij de voorbereiding van een monsteroperatie: de verhuizing van de meer dan vier miljoen boeken, kranten en tijdschriften van de nationale bibliotheek in Den Haag, naar een nieuwe locatie.

Brommer op zee is elke zondag om 19.25 uur te zien bij de VPRO op NPO 2.

Meer over