'Leipe vragen'

Hugo de Jonge boos weggelopen tijdens interview

7 augustus 2021 11:39 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Hugo de Jonge is deze week boos weggelopen tijdens een interview. Hij raakte geagiteerd door enkele vragen, waarop hij besloot zich even terug te trekken.

In Shownieuws werd het voorval uitgebreid besproken. 

Hugo de Jonge niet gediend van 'leipe' vragen

Het betrof een interview met de Volkskrant. Daarin werden schurende vragen gesteld aan de minister over zijn privéleven en religie. Of hij denkt dat hij naar de hemel mag, bijvoorbeeld. En of hij denkt dat activist en lobbyist Sywert van Lienden (van die beruchte mondkapjesdeal waar hij miljoenen op verdiende) in de hemel komt. Die laatste vraag was voor De Jonge de druppel, zo meldt de Volkskrant volgens Shownieuws. "Sorry, mag ik even... Ik vind dit zulke leipe vragen, echt waar. Daar doe ik echt niet aan mee. Echt, ik vind het zo raar!", luidde zijn reactie in het interview, waarna hij wegliep. 

Wroeten

Vervolgens kwam De Jonge wel weer terug en legde hij uit waarom hij wegliep. "Wroeten in mijn persoonlijke geloofsbeleving, daar heb ik nog nooit een interview over gegeven, dat doe ik gewoon nooit. Maar wat mij het meest dwarszit is dat jullie me vragen een mening te hebben over anderen, te oordelen, dat kan ik niet in mijn werk." Het hele interview met De Jonge, waarin hij onder meer vertelt bedankkaartjes én dreigbrieven door de bus te krijgen, kun je hier lezen.


Meer over