#doeslief

Humberto Tan verliest 'honderden' volgers op Instagram

4 Juni 2020 14:45 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
RTL-presentator Humberto Tan heeft deze week honderden volgers verloren op Instagram.

Humberto Tan ontving deze week honderden racistische opmerkingen via het sociale medium, toen hij zich uitliet over de Amerikaanse George Floyd, die omkwam door excessief politiegeweld.

"Tot nooit meer ziens"

Humberto geeft in een bericht op zijn Instagram aan de afgelopen dagen privéberichten te hebben ontvangen "waar de honden geen brood van lusten". Verder zegt hij: "Waarom zou je mij in hemelsnaam willen volgen als je me toch "altijd al een k....neger" hebt gevonden. #block, daag en tot nooit meer ziens".

 
 
 
View this post on Instagram

Deze week is voor mij vooral de week van het nieuws van de brutale dood van George Floyd. De aanklacht tegen hoofdverdachte Chauviin is verzwaard: 2nd degree murder. De drie andere agenten worden aangeklaagd voor medeplichtigheid. Maar daarom lach ik niet op deze foto. Ik lach omdat ik in korte tijd een paar honderd volgers ben kwijtgeraakt hier op Instagram. Met daaraan gekoppeld DM berichten waar de honden geen brood van lusten. Ik hoop ook dat ze wegblijven want waarom zou je mij in hemelsnaam willen volgen als je me toch "altijd al een k....neger" hebt gevonden. #block, daag en tot nooit meer ziens. Ondertussen hebben we met zn allen een gesprek te voeren Want hoe maken we onze samenleving SAMEN mooier? Laat dat één van de inzichten zijn van deze week. Get up stand up, get up for your rights....

A post shared by Humberto Tan (@humbertotan) on

Demonstratie op de Dam

De presentator was afgelopen maandag ook aanwezig bij de veelbesproken demonstratie tegen politiegeweld op de Dam in Amsterdam. Veel BN'ers kregen veel kritiek op hun aanwezigheid, omdat ze zich niet zouden houden aan de coronaregels.

Meer over