IJsvrij

Code rood voor BN'ers en hun kinderen

8 februari 2021 10:42 | actualiteiten | Door Wouter Luijken

© Otto van der Toorn

Jiehaaa, de basisscholen gaan weer open! O nee, bij nader inzien toch niet... BN’ers, die nu hun kroost nog een dag langer thuis hebben, reageren op dit lastminute besluit.

De broodtrommels stonden al klaar op het aanrecht. De kinderen lagen extra vroeg op bed. Want na maanden thuiszitten vanwege de lockdown mócht het eindelijk weer: de kinderen waren eindelijk weer welkom op school. Althans, totdat Nederland zondag spontaan veranderde in winterwonderland en de meeste scholen alsnog besloten hun deuren te sluiten vanwege gladheid op de weg. 

Nynke wel
Veel BN'ers hebben schoolgaande kinderen. Voor sommigen is deze extra dag thuis opnieuw een tegenvaller. Journalist en moeder van drie kinderen Nynke de  Jong heeft mazzel. "Ik ken één school die morgen wel opengaat," postte ze gisteravond op Twitter. "Verder kan ik hier niks over zeggen want anders schrijven jullie je kinderen er ook allemaal in." Nynke schittert op dit moment in de succesvolle tv-quiz Beat the champions. 

Lockdown
Ook BN'ers van wie de kinderen de basisschool al zijn ontgroeid, uiten zich op social media over de lockdown en de scholen die sinds december overgingen op thuisonderwijs. Actrice Babette van Veen vindt het allemaal erg zielig voor kinderen die op deze manier een achterstand oplopen en hierdoor misschien wel blijven zitten. "Dan heb je al zo'n rotjaar en gaan je vriendjes over en jij niet. Kan er geen systeem komen om die kinderen bij te spijkeren? Van de zomer ofzo? Ik snap dat streng vasthouden aan normen in een normloze wereld niet."


Meer over