'Proef nog steeds niks'

Jamai had onlangs corona

19 december 2020 12:06 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Helene Wiesenhaan
Jamai Loman had onlangs corona. Dit onthulde de presentator vrijdagavond in M. Als nierpatiënt liep hij daarmee extra risico.

En hij heeft er een akelig coronasymptoom aan overgehouden. 

Jamai had corona 

"Ik heb corona gehad en ik ben er eigenlijk best wel goed doorheen gekomen", vertelde Jamai aan de talkshowtafel van Margriet van der Linden. "Ik ben twee dagen verkouden geweest en dat was het." Maar helemaal hersteld is de presentator nog niet, waaruit blijkt dat hij corona onlangs had: "Ik proef nog steeds helemaal niets. Dat is al vier weken zo." 

Nierpatiënt 

Omdat Jamai nierpatiën is, loopt hij extra risico op besmetting met het coronavirus. Door speciale medicijnen die hij sinds zijn niertransplantatie slikt, wordt zijn afweersysteem namelijk laag gehouden. Daarom kijkt hij sinds de operatie en dus ook al vóór corona extra uit. "Iedere transplantatiepatiënt krijgt na de operatie op het hart gedrukt: vermijd grote groepen, was je handen en kom tijdens het griepseizoen zo min mogelijk buiten. Doordat ik me daar strikt aan houd, is er voor mij weinig veranderd. Tijdens tv-opnames is mijn kleedkamer altijd al hermetisch afgesloten, ik heb maar een beperkt groepje mensen met wie ik contact heb en ik schud nooit handen", vertelde Jamai eerder tegen het AD. Helaas mochten die maatregelen dus niet baten en raakte Jamai toch besmet met het coronavirus. Maar gelukkig werd hij er dus niet ernstig ziek van.

Scrooge Live 

Jamai oogde bij M in elk geval zo fit als een hoentje en verschijnt zondag 20 december ook gewoon in Scrooge Live. In deze Nederlandse versie van A Christmas Carol speelt Jamai Fred Holywell. Samen met onder anderen Simone Kleinsma, Johnny Kraaijkamp, Anouk Maas, Richard Kemper en Ron Brandsteder vertelt hij het kerstverhaal op geheel eigen wijze. 

Scrooge Live is zondag 20 december om 20.25 uur te zien op NPO 1. 
 

 

Meer over